💛💚❤MENINIO ŽODŽIO ŠVENTĖ LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENAI💛💚❤

Kovo 8-ji d. lopšelyje-darželyje „Žibutė“ žydėjo ir tulpėmis, kurias darželio vyrai su smagia daina įteikinėjo visoms darbuotojoms, ir įvairiaspalviais balionais salėje, kur jau kelintą kartą

 Pietų regiono savivaldybių ikimokyklinių įstaigų ir skyrių mažieji skaitovai susitiko meninio žodžio šventėje „Keliauju vaikystės labirintais“, skirtoje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Vaikai iš Druskininkų savivaldybės lopšelių-darželių „Bitutė“ ir „Žibutė“, Viečiūnų progimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Linelis“, Alytaus lopšelio-darželio „Pušynėlis“ bei Senosios Varėnos Andriaus Ryliškio pagrindinės mokyklos Senosios Varėnos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Nykštukas“ savo vaikišku žavesiu ir gražiausiais eilėraštukais džiugino tiek mokytojus ir tėvelius, tiek vertinimo komisiją, kurią sudarė Druskininkų švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Monika Vaikšnorienė, „Atgimimo“ mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Virginija Žėkaitė ir Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji specialistė Angelė Paulėkaitė.

O visą jaukią renginio atmosferą kūrė renginio vedėjos – mokytojos Odeta Junelytė, Aušra Budkienė ir Reda Kvaraciejienė, suorganizavusios tikrą „Kiškių mokyklą“, kurioje ir pasirodė šventės dalyviai. Dainelėmis šventę paįvairino mažieji lopšelio-darželio „Žibutė“ dainininkai Mykolas, Kaja, Goda ir Barbora, pritariant meninio ugdymo mokytojui Linui Savulioniui.

Komisija nutarė, kad šiemet gražiausiai eilėraščius deklamavo dvi talentingos mergaitės iš Druskininkų lopšelio-darželio „Bitutė“: Amelija Kastantinavičiūtė ir Iglė Verseckaitė (mokytojos Nijolė Vindbergienė, Edita Pavalkienė) bei Viečiūnų progimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Linelis“ auklėtinė Jonė Vasiliauskaitė (mokytoja Danguolė Kazakovienė). Jos ir visi kiti šventės dalyviai buvo apdovanoti lopšelio-darželio „Žibutė“ direktorės Rasos Vaisietienės pasirašytais padėkos raštais ir  prizais. Mokytojoms taip pat įteikti padėkos raštai už puikų auklėtinių paruošimą.

Meninio žodžio šventė lopšelyje-darželyje „Žibutė“, 2015 m. prasidėjusi kaip mūsų darželio skaitovų konkursas, kuris 2018 m.  tapo savivaldybės ikimokyklinių įstaigų ir skyrių mažųjų skaitovų konkursu, jau keletą metų sulaukia dalyvių iš Alytaus ir Senosios Varėnos. Konkurso dalyvių geografija plečiasi.

Dėkojame visiems mokytojams, tėveliams už gražų indėlį į raiškaus žodžio vaikuose puoselėjimą, nuo mažų dienų skiepijamą meilę ir pagarbą Tėvynei, gimtajai kalbai.

Daugiau nuotraukų https://www.facebook.com/profile.php?id=100063555821085